Naši rádcové se vzdělávají

13. – 15. října se v Šibanově konal první víkend KRAPu – okresního Kurzu rádců a podrádců, kterého se zúčastnilo hned sedm skautek a skautů z našeho střediska: Víťa (rádce Zelených Bazilišků), Rozka a Sluníčko (rádkyně Fialových Bazilišků), Myška (rádkyně Oranžových Bazilišků), Kuky a Ivča (rádcové Červenočerných Bazilišků) a Kuba z oddílu Ještěrek, který zatím družinu nevede, ale v budoucnu možná bude.

Zástupce našeho střediska doplnili účastníci z Tachova, Prapořišť a Holýšova. Všichni absolvovali přednášky na téma vedení schůzek, myšlenkových základů a historie skautingu, rétoriky a psychologie. Nešlo ale samozřejmě o nudné teoretické povídání, ale spíš o workshopy, při kterých si účastníci rovnou zkoušeli nejrůznější aktivity. „Přednášky“ byly navíc střídány krátkými venkovními hrami, tzv. fitkami, při kterých se všichni mohli trochu protáhnout a nadýchat čerstvého vzduchu.

Večer proběhla na blízké louce velká strategická hra, které se zúčastnili i vedoucí. Nabitá sobota byla zakončena čajovnou, ve které jsme si za zvuků příjemné hudby nad šálkem dobrého čaje povídali o různých obtížných situacích, které mohou rádce na schůzkách potkat, a o tom, jak je řešit. V neděli se účastníci opět formou hry dozvěděli více o tom, jak fungují různé stupně vzdělávání v Junáku, a po závěrečné zpětné vazbě se rozjeli domů.

Účastníci a vedoucí kurzu se opět sejdou během závěrečného druhého víkendu kurzu 17. – 19. listopadu v Tachově.

Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.